ΔΙΑΔΟΣΙΣ – Όροι εκδοτών

Η «Βιβλιοθήκη» δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τους όρους για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του διαθέσιμου υλικού, όπως αυτοί περιγράφονται στις συμφωνίες που έχει συνάψει ο HEAL-Link με τους εκδότες/παρόχους των ηλεκτρονικών πηγών.

Ειδικότερα, αλλά όχι μόνο:

  • Η χρήση της Υπηρεσίας Παροχής Αντιγράφων Επιστημονικών Άρθρων του HEAL-Link επιτρέπεται σε εξουσιοδοτημένους χρήστες της (Δημόσιους Οργανισμούς και μη κερδοσκοπικούς-μη εμπορικούς Φορείς) για την ικανοποίηση των προσωπικών εκπαιδευτικών, διδακτικών ή ερευνητικών τους αναγκών και μόνο.
  • Η παροχή αντιγράφων επιτρέπεται μόνο μέσω συμβατικού ταχυδρομείου, φαξ ή ενός συστήματος ασφαλούς αποστολής ηλεκτρονικών εγγράφων (όπως το NILDE), όπου το ηλεκτρονικό έγγραφο διαγράφεται αυτόματα από το διακομιστή (server) που το φιλοξενεί, αμέσως μετά την εκτύπωσή του.
  • Η «Βιβλιοθήκη» δεσμεύεται να παραδώσει στον αιτούντα «Τελικό Χρήστη» ΜΟΝΟ ένα εκτυπωμένο αντίγραφο του επιστημονικού άρθρου και να καταστρέψει άμεσα όλα τα αντίγραφα της ψηφιακής λήψης.

Η «Βιβλιοθήκη» διασφαλίζει ότι το συγκεκριμένο υλικό προορίζεται για τον «Τελικό της Χρήστη» και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις προσωπικές εκπαιδευτικές, διδακτικές ή ερευνητικές του ανάγκες.

Η «Βιβλιοθήκη» είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει επαρκώς τους «Τελικούς Χρήστες» της σχετικά με τους όρους χρήσης του υλικού που παρέχεται μέσω της «Υπηρεσίας».

Οποιαδήποτε παραβίαση των παραπάνω όρων ή άλλη μορφή κατάχρησης των υπηρεσιών αυτών θα σημάνει την άμεση απενεργοποίηση των λογαριασμών πρόσβασης τόσο της συμμετέχουσας «Βιβλιοθήκης», όσο και των «Τελικών Χρηστών» της.